Achtergrond

Creëren is mijn passie, het maakt eigenlijk niet uit wat, zodra ik bezig kan met het creëren van iets moois, iets beters, iets positiefs, dan krijg ik daar ontzettend veel energie van. Voorbeelden hiervan zijn het ontwerp van trouwringen, ontwerpen van een keuken en badkamer, het aanleggen van een stuk gevarieerde heide, inrichten van een aquarium, opzetten van een webshop, optimaliseren van een fietsroute, ontwerpen van een escaperoom ervaring, samenstellen van een computer of het maken van interactief speelgoed.

Om buiten mijn dagelijkse werkzaamheden meer te kunnen creëren heb ik Binnemars Ontwerp & Advies in 2014 opgericht. In de praktijk ben ik voornamelijk in dienstverband bezig. Op deze manier heb ik de mogelijkheid gekregen om me, met de zekerheid van een vast inkomen, verder te ontwikkelen om van waarde te kunnen zijn voor bedrijven.

Tussen 2005 en 2011 heb ik mijn opleiding tot Industrieel Ontwerper genoten aan de Universiteit Twente. Dit is een vrij brede opleiding waarbij ik de meer technische kant heb gekozen. Tijdens mijn Master heb ik me verdiept in de betekenis en mogelijke uitvoering van duurzaam bouwen.

In navolging hiervan heb ik bij Van Dijk Bouw onderzoek gedaan naar mogelijkheden om duurzaam bouwen in de praktijk toe te passen, financieringsconcepten voor verplaatsbare bouwelementen en het effectiever maken van verschillende processen binnen het bedrijf.

De volgende stap was één meer richting Werktuigbouwkunde bij HESS AAC Systems. Hier heb ik eerst een tijdje als CAD tekenaar gewerkt om vervolgens meer in het onderzoek naar efficiëntere fabrieksindelingen en de ontwikkeling van nieuwe technieken te duiken.

Het volgende hoofdstuk bracht me bij Eminent Products B.V. waar ik als Engineer heb mogen werken aan een micro windturbine voor plaatsing op daken van fabriekspanden en kantoorgebouwen. Hier hebben we met een klein team een ontwerp vanaf de grond af aan opgebouwd. Dit ontwerp heeft geleidt tot elf nieuwe patenten om de effectiviteit te verhogen. We hebben hiervoor een prototype gebouwd en verschillende tests opgezet, opgebouwd, uitgevoerd en geanalyseerd. Tijdens dit traject heb ik veel bijgeleerd over aerodynamica, elektriciteit & magnetisme en stijfheid & sterkte.

Op dit moment werk ik als Research Engineer bij Tecnotion. Hier heb ik de mogelijkheid om mijn kennis met betrekking tot product platforms toe te passen en uit te breiden alsmede na te denken over het optimaliseren van engineering processen. Tevens leer ik veel bij over productieprocessen, logistiek, kwaliteit en communicatie.